Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Olen auktorisoitu Lohjan matkailuopas. Kävin matkailuopaskurssin Lohjalla v.  2016-17. Lohjalla on monia mielenkiintoisia matkailukohteita niin historian, luonnon, museoiden kuin urheilunkin ystäville. Jokaiselle löytyy varmasti mieluisia kohteita. Olen poiminut tähän muutamia näkemisen ja kokemisen arvoisia kohteita Lohjalta. Lisää kohteita ja tarkemmat tiedot alla luetelluista nähtävyyksistä löydät mm. Lohjan Matkailupalvelun sivuilta www.visitlohja.fi.

 

Historiallisia kohteita

Sammatissa sijaitsevat Elias Lönnrotin (1802-1884) syntymäkoti Paikkarin torppa,  vanhuudenkoti Lammin talo sekä perhehauta Sammatin kirkon hautausmaalla. Lisäksi Sammatissa on mm. talonpoikaisesineistöä esittelevä Johannes Lohilammen museo. Sammatin kirjastona toimii Elias Lönnrotin aikana perustettu entinen kansakoulu.

Pyhän Laurin kirkko Lohjan keskustassa runsaine kalkkimaalauksineen on Suomen kolmanneksi suurin keskiaikainen kivikirkko. Kirkon lähellä on myös Lohjan museo. Uudempaa rakennustyyliä edustavat mm. pääkirjasto ja kaupungintalo Monkola, jotka myös sijaitsevat kävelymatkan päässä kirkosta.

 

Elämyskohteita

Tytyrin Elämyskaivos on keväällä 2017 avattu täysin uudistettuna. Jo matka museotasolle maan uumeniin nopealla hissillä on elämys. Museotasolla voi mm. tutustua erilaisiin taideteoksiin sekä  kalkkikivikaivoksen toimintaan ennen ja nyt. Kierroksen huipentaa isossa tyhjässä louhoksessa oleva valoteos.  

Sodanaikaiseen historiaan saa hyvän tuntuman yksityisessä Kaarteen sotamuseossa, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä keskustasta.

 

Luontokohteita

Luonnosta kiinnostuneille voisin suositella tutustumista mm. Torholan luolaan, Suomen suurimpaan luonnonluolaan, Karkalin luonnonpuistoon, Lohjan useisiin arboretumeihin (puupuutarhoihin) sekä omena- ja viinitiloihin, unohtamatta Lohjanjärveä ympäristöineen.

 

Muita kohteita

Kävelykierroksella Lohjan keskustassa tai Virkkalassa voi nähdä monia patsaita ja muistomerkkejä. Lohjalla on myös useita kirkkoja ja toistakymmentä kartanoa, joista tosin vain muutamaan pääsee sisälle tutustumaan. Vivamon Raamattukylässä on mahdollisuus hiljentyä, ruokailla tai vaikkapa majoittua, Kovelan kartano- ja traktorimuseossa entisen Nummen alueella voi nähdä mm. maatalouskoneita eri vuosikymmeniltä ja Kasvihuoneilmiössä aika kuluu nopeasti katsellessa ja ostoksia tehdessä.

 

Ota rohkeasti yhteyttä, kun haluat opastusta Lohjalla! Johdatan mielelläni sinua ja ryhmääsi tutustumaan Lohjan nähtävyyksiin.

Yhteyttä voit ottaa puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella.