Tarinataituri

- mukana menossa -

Tarinataituri esittäytyy

Olen Timo Aunio, alias Tarinataituri  ja auktorisoitu Lohjan matkailuopas vuodesta 2017. Tervetuloa kanssani kesäisiin draamaopastuksiini Elias Lönnrotin jalanjäljille Sammattiin, kulttuurikävelyille Lohjan keskustaan, ihastelemaan keskiaikaisia kalkkimaalauksia Pyhän Laurin kirkkoon tai tutustumaan Tytyrin Elämyskaivokseen.

Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja. Opettajan työtä olen tehnyt jo 35 vuotta, mutta yrittäjänä olen melko uusi. Kirjalliset ja suulliset tarinat ovat minulle jo lapsuudesta tuttuja. Ne ovat tärkeä osa myös opettajan työtäni.

Minua ovat aina kiinnostaneet erityisesti kielet. Äidinkieleni on suomi, puhun sujuvasti ruotsia ja englantia, jonkin verran myös saksaa, ranskaa ja italiaa. Opastuksia teen kuitenkin pääasiassa suomeksi. Olen äidinkieleen erikoistunut, joten kaikki suomen kieleen liittyvä on erikoisosaamistani. Ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset apuani suomen kieleen liittyvissä asioissa.

Kirjoittaminen on ollut minulle jo lapsuudesta asti luonteva tapa ilmaista ajatuksiani. Kirjoitin useita vuosia koulun päivänavauksia alan lehtiin. Päivänavaustekstejäni on julkaistu myös kirjana Aamupaloja (Kirjapaja 2008). Kirjoitusharrastukseni jatkuu edelleen. Viime vuosina olen kirjoittanut blogeja. Niitä voit lukea täältä: https://tarinataituri.blogspot.com

Kuvallista ilmaisua olen toteuttanut lähinnä video- ja valokuvaajana. Vuosikymmenien ajan olen ollut mukana videoalan yhdistyksissä, järjestänyt elokuvausleirejä ja videokuvauskursseja sekä toiminut videokerhon ohjaajana.

Olen kuvannut monia häitä, esittelyvideoita ja tapahtumia sekä käsikirjoittanut, kuvannut ja ohjannut omia elokuvia. Tarinataiturina tekemiäni videoita voit katsoa Youtube-kanavaltani https://m.youtube.com/@tarinataituri. Ota yhteyttä, jos tarvitset videokuvaajaa häihin tai muihin sinulle tärkeisiin tilaisuuksiin!